واردات آبزیان زنده
۱٫ آیا واردات انواع آبزیان به کشور مجاز می باشد؟
جواب: ورود آبزیان جهت پرورش و مصرف خوراکی براساس ضوابط بهداشتی مربوطه و ورود گونه های جدید پس از اخذ مجوز های لازم از ارگانهای نظیر سازمان شیلات ایران و سازمان حفاظت محیط زیست مقدور می باشد.۲٫ جهت اخذ مجوز واردات آبزیان زنده ، ارائه و معرفی مزرعه و مرکز نگهداری آبزیان ضروری است؟
جواب: بلی، کلیه محموله های آبزیان زنده نظیر تخم ماهی، بچه ماهی و ماهی مولد بایستی بعد از ورود به کشور دوران قرنطینه را در مزارعی که مورد تایید بهداشتی اداره دامپزشکی استان قرار می گیرد، طی نمایند.
۳٫ نمونه گواهی بهداشتی ارائه شده جهت واردات آبزیان زنده باید چه خصوصیاتی داشته باشد؟
جواب: گواهی بهداشتی ارائه شده باید از سوی مراجع ذیصلاح دامپزشکی کشور مبداء، بر روی سربرگ رسمی و همراه با مهر و امضاء معتبر باشد. علاوه بر مشخصات محموله نظیر نام، تعداد، کشور مبداء و … باید عاری بودن آن از کلیه بیماریهای آبزیان که در جدول فهرست بیماریهای OIE اعلام گردیده، ذکر شود.
واردات غذای آبزیان
۱٫ در غذای آبزیان می توان از فرآورده های دامی نظیر پودر خون، پودر گوشت و … استفاده نمود؟
جواب: خیر. استفاده از فرآورده های دامی در غذای آبزیان ممنوع می باشد.
۲٫ آیا مجوز واردات آبزیان زنده و خوراک آبزیان قابل واگذاری می باشد؟
جواب: خیر
واردات ماهی خوراکی
۱٫ مدت زمان مصرف ماهی خوراگی چگونه می باشد؟
جواب: در زمان ورود به کشور باید به میزان زمان مجاز برای مصرف ماهی، باقی مانده باشد. زمان مصرف ماهی براساس نوع کم چرب یا پرچرب بودن آن از ۹ ماه تا یکسال متغیر می باشد.
۲٫ ضوابط بهداشتی اعلام شده در گواهی بهداشتی محموله ماهی خوراکی باید براساس چه الگویی باشد؟
جواب: گواهی بهداشتی که از سوی دامپزشکی رسمی کشور مبداء صادر می گردد، باید براساس اعلام ضوابط بهداشتی صید، فرآوری، انجماد، بسته بندی و حمل محصول مطابق با استانداردهای اتحادیه اروپا (نظیر ۸۵۲/۲۰۰۴، ۸۵۳/۲۰۰۴، ۸۵۴/۲۰۰۴ و …) باشد.
۳٫ آیا می توان محموله های آبزیان را قبل از اعلام نتایج آزمایشگاهی، جابجا و یا مصرف نمود؟
جواب: تا قبل از اعلام نتایج آزمایشگاهی و بررسی محموله، حمل، جابجایی و مصرف آن ممنوع می باشد. در صورت درخواست متقاضی جهت انجام امور ترخیص در گمرکی غیر از گمرک مبداء ورودی، با هماهنگی و کسب اجازه از سوی سازمان دامپزشکی، امکان حمل محموله به گمرک دیگری در کشور مقدور بوده لیکن توزیع و مصرف آن بایستی پس از انجام امور مربوطه صورت پذیرد. |
درج دیدگاه